Activitats PARES/MARES

Publicado en por Victòria Cervera

Xerrades de Comunicació

Tots els pares desitgem veure créixer els nostres filles i fills feliços i alegres; també volem que tinguin una vida plena, que sàpiguen afrontar els problemes i la frustració que comporta créixer i madurar. No obstant, no podem viure la vida per ells, però si que podem donar-los-hi les eines per gestionar el seu dia a dia. Per aconseguir-ho, cal educar seguint un enfocament basat en l’educació emocional.

Amb aquest objectiu, l’AMPA ha organitzat durant aquest curs un taller d’educació emocional impartit per l’Eva Fornós, coach i experta en intel·ligència emocional. El taller anomenat aprendre a ser feliç forma part del Programa d’Educació Emocional per a pares i mares del “Projecte Suma-t’hi” de L’Escola d’educadors i educadores l’Empordà i va constar de 3 xerrades de dues hores realitzades el dies 13/12/17, 14/2/18 i el 6/6/18.

En aquest taller, l’Eva ens va transmetre la importància de les emocions a l’educació. Entre tots, vam reflexionar sobre què són les emocions i com ens afecten a l’hora d’afrontar i resoldre un conflicte. També vam aprendre a com desfer-nos del prejudicis i dels valors que ens han imposat i com acceptar i afrontar els conflictes amb una actitud positiva. L’Eva ens va recomanar portar a la pràctica dinàmiques per reforçar l’autoestima, l’empatia, la comunicació i una visió optimista de la realitat. Les sessions van ser tot un èxit, vam riure, plorar, expressar, opinar, valorar, compartir...

És important afrontar els sentiments i allò que ens fa mal, reflexionar com transformar i canviar tot allò que no ens agrada de la nostra vida personal. L’objectiu final: transmetre la felicitat als nostres fills i filles.

Escrit per: Georgina Revilla i Belén Martín

Activitats PARES/MARES

Etiquetado en Pares-Mares

Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase:
Comentar este post